Jag lever mitt liv i Dalby utanför Lund och här har jag haft min ateljé sen 20 år tillbaka.

I ung ålder arbetade jag som dekoratör och spenderade kvällarna på kurser i keramik och silversmide. Att skapa med händerna har jag alltid gjort, det är liksom ”jag” på något vis.

När jag fick barn ville jag ha möjlighet att kunna styra mer över min egen tid. Därför valde jag år 2000 att säga upp mig för att bli frilansdekoratör, men också för att kunna satsa på mitt skapande och mina skulpturer i stengodslera.

Det tog inte lång tid innan skulpturerna tog över och jag kunde börja ställa ut. Det rullade på snabbt och efterfrågan blev stor. Efter bara några år blev det opraktiskt att sitta i köket och jobba, så jag byggde upp min ateljé hemma på tomten. Min alldeles egna ateljé, där det allra första att sättas upp på väggen var citatet:

”Lycka är att kunna tillbringa sitt liv på det sätt man vill.”

Och det gör jag verkligen!

Hör gärna av dig till mig om du vill veta mer eller har några frågor! Mina kontaktuppgifter hittar du under Kontakt.

Jag värnar om miljön och om det äkta

Allt jag skapar gör jag med ett miljö- och hållbarhetstänk. Jag vill helst samarbeta med svenska företag. Allt från mina järnpodier, betong, silver och brons görs i Sverige. Jag använder emballage som är nedbrytbart och både smyckesaskar, pappkassar och presentpapper är Eco-märkta. Jag försöker undvika plast. Elen jag använder till uppvärmning av ateljé och min keramikugn är grön, och snart finns det även solceller på vårt tak.